Ladataan...

Kesä Destiassa – tunnelmia toimistolta ja työmaalta

Töissä Destiassa  · Julkaistu 16.09.2019

Tulin Destialle viestintäharjoittelijaksi toukokuun lopussa. Kesä on ollut kiireinen, mutta äärimmäisen opettavainen kokemus.

Työnantajana Destia on tarjonnut minulle sen, mitä odotin ja vielä paljon enemmän. Liukuva työaika ja edut ovat mukava lisä ja helpottaneet arkea, mutta hyvä työilmapiiri ja kiinnostavat työtehtävät ovat olleet suurimmat syyt viihtymiseeni Destialla.

Päivät toimistolla ovat olleet vauhdikkaita ja olen tehnyt monipuolisesti viestinnän eri tehtäviä: muun muassa päivittänyt intranettiä ja verkkosivuja, vastannut palautteisiin sekä tehnyt yritysesittelyssä käytettäviä dioja Destian projekteista. Parasta on, kun asioita on voinut pohtia yhdessä ja olenkin huomannut, että yhdessä asiat ratkotaan helpommin kuin yksin. On ollut kuitenkin mukava huomata, että myös itsenäinen työskentely on sujunut ja usko omiin taitoihin on kasvanut.

Vaatteet vaihtoon ja työmaalle
Käsitykseni infra-alasta on laajentunut tänä kesänä ja se on osoittautunut monipuoliseksi, mutta erikoisosaamista vaativaksi alaksi. Viestinnässä tämä korostuu, kun palautteita tulee mitä erilaisemmista asioista ja vastauksen laatimiseksi tulee ottaa yhteyttä destialaisiin osaajiin. Vaikka oikean henkilön löytäminen on välillä vaatinut salapoliisin taitoja, ovat kaikki olleet avuliaita ja vastauksen on saanut moniin kinkkisimpiin pulmiin. Olen myös päässyt vierailemaan työmailla ja kirjoittanut vierailuista juttuja, joiden työstäminen on ollut mielenkiintoista ja antanut varmuutta omaan tekemiseen.

Parhaita kokemuksia kesältä ovat olleet juurikin työmaavierailut, sillä niillä on päässyt näkemään työtä käytännössä ja oppinut asioita, joista ei ole ennen kuullut tai lukenut. Esimerkiksi Lahdenväylän siltojen korjaustöillä vieraillessa oli kiinnostavaa kuulla Jarmo Viksteniltä, mitä vesipiikkaus on ja miten sitä hyödynnetään siltojen korjaustöissä – jos tämä kiinnostaa sinuakin, voit lukea juttuni täältä.

Kesän kohokohtana videokuvaukset
Yksittäisenä mieleenpainuvana kokemuksena on ollut Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kuvaukset Hämeentiellä 24.7. Päivä alkoi jo klo 7.30 kun kokoonnuimme Hämeentien työmaalla. Aamukahvien lomassa keskustelimme tulevista kuvauksista ja kertasimme etukäteen kirjoitetun käsikirjoituksen avulla, mitä haluamme kuvauksissa sanoa. Pääviestinä oli, että Destia tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia työuran alussa olevalle.

Kuvaustilanne itsessään oli rento ja luonteva, sillä juttelimme työmaapöydän ääressä kahden muun kesätyöntekijän kanssa. Videolla esittelimme itsemme, kerroimme ajatuksistamme ja kumosimme yleisiä harhaluuloja – infrasta esimerkiksi usein ajatellaan, että kyse on vain kunnossapidosta. Esitimme oman mielipiteemme tärkeisiin teemoihin ja kerroimme yleisesti kesätyökokemuksestamme.
Päivän aikana kiersimme Hämeentietä ja näimme kuvaajan työtä käytännössä. Oli kiinnostavaa huomata, kuinka kuvaaja toimii ja mitä asioita pitää huomioida. Esimerkiksi kuvakulman valinta ja valotus ovat lopputuloksen kannalta erityisen tärkeitä. Kuvauspäivänä ulkona oli aurinkoista, mutta sisällä työmaakopissa valotukseen tarvittiin apuja. Valotuksen tärkeyden huomasi lopputuloksessa ja laatu puhui puolestaan.

Oma ala tutuksi kesätöiden kautta
Nyt syksyllä aloitan kolmannen opiskeluvuoteni Vaasan yliopistossa opiskelemassa viestintää. Olen sen suhteen onnekas, että olen päässyt molempina opiskeluvuosinani kesäksi oman alani töihin viestintäharjoittelijaksi. Viime kesänä työskentelin Espoon kaupungilla Kaupunkitekniikan keskuksessa ja opin paljon uutta kunnossapidosta.

Tulevaisuudessa voisin hyvin kuvitella tulevani Destialle uudestaankin töihin. Työskentely Destialla on ollut onnistunut ja merkittävä kokemus, josta uskon olevan paljon hyötyä näin työuran alussa. Jatkossa haluan päästä hyödyntämään opittua sekä kehittämään itseäni.

Mielestäni on tärkeää, että muut työntekijät ottavat uudet työntekijät vastaan tasavertaisinaan ja vastuuta ja työtehtäviä tarjotaan mielenkiinnon mukaan. Onnistunut kokemus syntyy myös siitä, että kokee tulleensa kuulluksi.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.