Ladataan...

Asiantuntijapalvelut tekevät yhteistyötä pohjoismaisella tasolla

Infra nyt  · Julkaistu 14.09.2018

Joukko pohjoismaiden johtavia LCA-laskennan asiantuntijoita ja laskentatyökalujen kehittäjiä kokoontui yhteen Helsingissä NordLCA-seminaariin. Destian asiantuntijapalvelut olivat Liikenneviraston apuna järjestämässä seminaaria ja sen jälkeistä workshoppia Vantaalle 11.-12.9.2018.

– Kyseessä on siis pohjoismaisen tienrakentamisen elinkaariarviointiseminaari, ja mukana oli johtavia asiantuntijoita kaikista pohjoismaista. Aihe on Destian asiantuntijoille erittäin tuttu, joten luonnollisesti olimme mukana ja jopa avustamassa Liikennevirastoa tapahtuman järjestelyissä, kertoo Marja-Terttu Sikiö.

Seminaari oli osa NordLCA -projektia, jossa Norjan, Ruotsin ja Suomen Liikennevirastot kehittävät yhteisesti menettelyjä liikennehankkeiden ympäristövaikutusten arvioimiseksi LCA-laskentaan (Life Cycle Assessment) pohjautuen.

Destiasta päiviin osallistuivat Asiantuntijapalveluista Marja-Terttu Sikiö, Aarno Valkeisenmäki ja Janika Poltinoja. Destian Asiantuntijapalvelut ovat osana pohjoismaista konsulttiryhmää, joka laatii Norjan, Ruotsin ja Suomen liikennevirastoille yhteistä ohjeistusta LCA-laskennasta.

Seminaarissa käytiin vilkasta keskustelua mm. päästöjen vähentämistarpeesta, tietomallien ja kustannuslaskennan hyödyntämismahdollisuuksista päästövaikutusten laskennassa. Eturivissä vasemmalta Marja-Terttu Sikiö Destiasta, Åsa Lindgren Trafikverketistä sekä Katri Kallio, Mirja Noukka ja Tarmo Savolainen Liikennevirastosta.

Destian Marja-Terttu Sikiö esittelee Liikenneviraston puolesta nykytilannetta Suomessa LCA-laskentojen osalta.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.