Ladataan...

Destia tarjoaa osaamista ja kapasiteettia vaativimpiinkin infrahankkeisiin

Infra nyt  · Julkaistu 27.08.2020

Väylävirasto vastaa Suomen tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Yksi Väyläviraston vuonna 2020 aloitetuista isoista hankkeista on nelikaistaisen, 22 kilometriä pitkän valtatien rakennustyö Mikkelin ja Nuutilanmäen välille. Destia hoitaa sekä hankkeen suunnittelun että toteutuksen.

Valtatieprojekti on ollut Väyläviraston toivelistalla jo pidempään.

– Tälle on ollut todellinen tarve turvallisuuden, sujuvuuden ja käytettävyyden puolesta, kertoo hankkeen hankkeen projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta.

Haastava projekti vaatii osaavan toteuttajan

Hankkeen toteuttajaa etsiessä järjestettiin normaaliin tapaan kilpailutus, jonka voittajaksi Destia valittiin. Vaakakupissa painoi erityisesti projektin haastavuus yhdistettynä Destian laajaan osaamiseen infrarakentamisesta.

– Tässä tehdään paljon taitorakenteita, esimerkiksi erilaisia siltoja tulee merkittävä määrä. Lisäksi mukana on erittäin paljon louhintaa ja korkeita kallioleikkauksia. Nämä ovat sellaisia leimaa antavia piirteitä koko urakalle, Liikanen kertoo.

– Destian ydinosaaminen on nimenomaan siellä infran kokonaisvaltaisessa kentässä ja elinkaaressa ihan sieltä suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon. Heiltä löytyy sitä palvelupalettia, hän jatkaa.

Yhteistyökumppani, jonka kanssa on helppo toimia

Tämänkaltaiset isot tiehankkeet harvoin sujuvat ilman yllätyksiä, vaan eteen tulee jos jonkinlaista muuttujaa. Liikanen kehuukin Destian erinomaista reagointikykyä.

– Kun yhteistyö on luontevaa ja sujuvaa, on muutostilanteissa helpompi toimia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että aikataulussa pysytään ja tänä syksynä tie on tältä osin liikenteelle valmis, hän sanoo lopuksi.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.