Ladataan...

Elina Jormalainen: "Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja haasteellisuus"

Töissä Destiassa  · Julkaistu 03.07.2017

Elina Jormalainen työskentelee Destia Rail Oy:llä kunnossapidon työmaapäällikkönä. Destia Rail tarjoaa laajasti erilaisia ratarakentamisen sekä kunnossapidon palveluita. Elinan henkilökohtainen motto työssä on se, että kun töitä tehdään, ne tehdään kerralla kunnolla. Hän nauttii työnsä monipuolisuudesta sekä sen tuomien haasteiden ratkaisemisesta.

Elina Jormalainen aloitti Destiassa työskentelyn reilut kolme vuotta sitten. Aluksi hän toimi ratarakentamisen puolella työmaainsinöörinä sekä työmaapäällikkönä. Vuoden 2016 marraskuussa Elina siirtyi radan kunnossapitoon työmaapäälliköksi. Hän toimii työmaapäällikkönä kunnossapitoalue 6:lla eli Savon radalla. Samalla hän on esimies viidelle työnjohtajalle.

– Olen nelikymppinen nuori nainen, hyvin aktiivista elämää elän ja ruuhkavuosia vietän. Minulla on kaksi tytärtä, joiden kanssa harrastetaan vapaa-aikana. Työaikana sitten tehdään näitä ratapuolen hommia. Pidämme vaihteet ja raiteet kunnossa, jotta junat pysyvät aikataulussa ja junaliikenne pystyy toimimaan luotettavasti, Elina kertoo.

– Olen ollut rakentamisen puolella ja nyt kunnossapidossa, toiminut työmaainsinöörinä sekä työmaapäällikkönä, ja saanut tehdä monenlaista työtä. Koko se aika, minkä olen Destiassa ollut, on ollut uuden oppimista ja itsensä kehittämistä tässä matkan varrella, Elina sanoo.

"PARASTA TYÖSSÄNI ON SEN MONIPUOLISUUS JA HAASTEELLISUUS"

Ennen Destialla aloittamista Elina työskenteli ympäristöpuolella. Toimistopainotteisissa töissä hänelle synti vakaa halu siirtyä työskentelemään työmaille. Huomattuaan Destiassa avoimen paikan, hän laittoi hakemuksen sisään ja pääsi töihin. Kunnossapidon työmaapäällikkönä Elinan työtehtäviin kuuluu paljon raportointia, huolloista ja niiden aikatauluista huolehtimista sekä kunnossapitotöitä, kunnossapitotöiden aikataulutusta ja resurssien hankintaa.

– Minun mottoni töissä on, että kun mennään tekemään hommia, niin tehdään ne kerralla kuntoon. Siten asiat saadaan pelaamaan paremmin, Elina painottaa.

– Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja haasteellisuus. Sitä kautta joutuu käyttämään paljon ongelmanratkaisukykyä. Kun näistä haasteista on selvitty, niin se tulos mikä siellä palkitsee, on parasta, Elina hymyilee.

"MEILLÄ ON ÄLYTTÖMÄN HYVÄ HENKI"

Destia Raililla on yhteensä noin 350 työntekijää. Kunnossapitoalue 6:lla on töissä hieman vajaa 50 työntekijää. Elina kokee, että työyhteisössä vallitsee hyvä henki. Yhteisö on hänen mielestään leppoisa ja mukava.

– Minulla on todella mukavat työkaverit, ja meillä on älyttömän hyvä henki. Puhumme hyvin avoimesti asiasta kuin asiasta. Kivasti on mennyt, Elina summaa.

– Jos kaipaa töihinsä vaihtelevuutta ja haasteita, niin kannustan tulemaan ratapuolen töihin. Täällä riittää tekemistä, Elina päättää.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.