Ladataan...

Evakko

Toimiva Suomi  · Julkaistu 07.06.2018

Destia toteutti yhteistyössä Ramirentin kanssa Lappeenrannan poliisille tilapäiset väistötilat.

Kun rakentaa ja purkaa, ei työ lopu. Destia sai tehtäväkseen toteuttaa toissa kesänä yhdessä Ramirentin kanssa Lappeenrannan poliisille uudet väistötilat museoalueelle. Alue oli ennallistettava tilojen käytön jälkeen. Uudet väistötilat Saimaan kanavan varrella Mälkien sulun läheisyydessä korvasivat poliisin käytössä olleet edelliset väistötilat, joissa oli ilmennyt sisäilmaongelmia.

Ramirent toimitti poliisille puisista Rami Wood -tiloista räätälöidyt tilat. Niihin tarvittiin myös turvallisuuteen liittyviä erikoisratkaisuja, kuten desibeliovet sekä erikoistekniikkaa. Kolmeosaiseen, kaksikerroksiseen koppikylään rakennettiin poliisille muun muassa toimisto-, neuvottelu- ja kuulustelutilat. Destia vastasi väliaikaisten perustusten toteuttamisesta ja ennallistamisesta.

– Meillä ei ole sen alan tuntemusta, joten oli luontevaa, että halusimme Destian kumppaniksemme, sanoo Ramirentin projektipäällikkö Jorma Lankinen.

Mälkiän sulku on Museoviraston suojelema museoalue, mikä toi omat lisähaasteensa urakkaan.

– Tehtävä oli erittäin vaativa, sillä juuri missään ei olisi saanut kaivaa. Vesijohdot, viemärit ja tekniikka oli silti rakennettava Mälkian sulun alueelle, Destian työpäällikkö Jari Tirri kertoo.

Eikä tässä vielä kaikki. Alue tuli ennallistaa alkuperäiseen muotoon, kun väliaikaisilla väistötiloilla ei ole enää käyttöä.

– Otimme alueesta tarkat kuvat ennen urakkaa, jotta osaisimme palauttaa ne mahdollisimman alkuperäiseen muotoon.

Kun koppikylä purettiin, alueelle tehtiin uudet hiekkapolut, nurmikot ja jalopuupuistikko. Kymmenkunta vaahteraa ja tammea istutettiin Museoviraston puutarhurin tarkassa syynissä.

– Yksi tammi oli istutettava uudelleen, koska se meni ensin vahingossa väärään paikkaan, Tirri tunnustaa.

Yhteistyö sujui hienosti.

Kooltaan sinänsä pieni urakka oli haasteellinen, sillä se oli hyvin tarkasti säännelty.

– Tässä oli osallisena paljon viranomaistahoja. Yhteistyö poliisiviranomaisten, Museoviraston ja maa-alueen omistavan Senaatti-Kiinteistöjen sekä pääurakoitsija Ramirentin kanssa edellytti kiinteää yhteydenpitoa, jotta toteutus oli suunnitelmien mukainen, Tirri sanoo.

Myös turvallisuus korostui.

– Jokaisen työntekijän rikosrekisterit tarkistettiin. Kaikilta vaadittiin turvallisuusselvitys, ennen kuin työmaalle pääsi töihin, Tirri kertoo.

Yhteistyö sujui hänen mukaansa mutkattomasti ja urakka eteni sovitusti, vaikka aikataulu oli erittäin tiukka. Tirri kehuu Ramirentia reiluksi yhteistyökumppaniksi, jonka kanssa Destialla on Etelä- ja Pohjois-Karjalan seudulla hyvin kiinteä työsuhde.

– Ramirent työllistää usein meitä ja me puolestamme vuokraamme heidän konttejaan. Olemme tehneet pitkään hankkeita yhdessä ja hommat sujuvat karjalaisella haastamisella, Tirri kertoo.

Myös Ramirentin Lankinen kuvailee yhteistyötä lupsakkaaksi.

– Aluksi ratkottiin pieniä pulmia puhelimessa, mutta ajan myötä hankkeet ovat laajentuneet isompiin yhteisurakoihin, hän kertoo.

Poliisi evakossa

  • Lappeenrannan poliisin kuuden vuoden evakkotaival kaksissa eri väistötiloissa on vihdoin ohi.
  • Sisäilmaongelmista kärsinyt Lappeenrannan poliisitalo Villimiehenkadulla on korjattu, ja poliisi pääsi muuttamaan sinne takaisin keväällä. Tätä ennen töitä tehtiin aluksi Mustolan väistötiloissa, joissa ilmeni myös sisäilmaongelmia.
  • Ramirent ja Destia toteuttivat poliisille pikavauhtia väistötilojen väistötilat Mälkiän kanavakonttoriin.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.