Ladataan...

Hankintainsinööri ja hyökkääjä – nyt pelataan Vaahteramaljasta

Töissä Destiassa  · Julkaistu 13.09.2018

Juha-Pekka Peltonen työskentelee Destian Itä-Suomen tulosyksikössä hankintainsinöörinä. Tämän jutun tarkoitus ei ole kuitenkaan keskittyä Peltosen töihin. Juha-Pekka Peltonen nimittäin pelaa tänä viikonloppuna amerikkalaisen jalkapallon SM-liigan eli Vaahteraliigan loppuottelussa Kuopio Steelersin riveissä.

Vaahteramaljasta pelataan tulevana lauantaina 39:ttä kertaa. Kuopio Steelers saa vastaansa jo seitsemättä peräkkäistä mestaruutta puolustavan Helsinki Roostersin.

– Vastustaja on kova, mutta jokainen pelaajamme on asennoitunut tekemään työnsä 110-prosenttisesti, jotta saamme Vaahteramaljan Savon puolelle, Peltonen lupaa.

Amerikkalaista jalkapalloa harrastaa noin 3 300 suomalaista. Vaikka sekä miesten että naisten harrastajamäärät ovat nousussa, ei uusien tulokkaiden ole helppo päästä korkeammille sarjatasoille. Tästä syystä esimerkiksi Kuopio Steelers on avannut mahdollisuuden uusille harrastajille päästä mukaan liittymällä kehitysjoukkueeseen.

Destiassa Peltonen on työskennellyt vajaa seitsemän vuotta. Hankintainsinöörin työnkuvaan kuuluu erilaisten työmaapalveluiden ja materiaalien hankinta, urakoitsijoiden ja toimittajien kartoittamista, tarjouspyyntöjä ja erilaisia neuvotteluja. Jenkkifutista hän on pelannut vajaa neljä vuotta.

Hänen mukaansa työn ja vakavan harrastamisen yhdistäminen on onnistunut hyvin, mistä hän kiittää työnantajaansa Destiaa. Suurin osa työstä painottuu toimistotyöaikoihin ja harjoitukset taas iltoihin ja viikonloppuihin.

– Viikolle osuvista pelipäivistä on pystynyt sopimaan hyvin työnantajan kanssa. Pyrin tekemään työni hyvin, jotta pystyn myös keskittymään jenkkifutikseen ja antamaan sille kaikkeni vapaa-ajalla, Peltonen kertoo.

Tavoitteena olla suurempi, vahvempi ja nopeampi

Harjoituksia kertyy melkoisesti: kauden ollessa päällä lajiharjoituksia on 4–5 kertaa viikossa ja lisäksi oma-aloitteista salilla käyntiä tulee ympäri vuoden 3–4 kertaa viikossa. Jenkkifutiksessa Peltosta kiehtoo lajin fyysisyys ja joukkuepelaaminen. Kuopio Steelersiä hän kuvaa perheeksi, joka puhaltaa yhteen hiileen.

– Käymme yhdessä salilla, vietämme aikaa yhdessä ja nautimme yhteisestä lajista, Peltonen kuvailee.

Tämän vuoden kausi on ollut Steelersille todella positiivinen, ja joukkue on valmis viikonlopun koitokseen. 

Pelaajat Roope Korhonen ja Juha-Pekka Peltonen

Joukkueen runko on pysynyt tiiviinä pitkään ja taktiikoita on voitu hioa samalla porukalla jo useita vuosia.

Peltosella työn ja vapaa-ajan tavoitteet menevät käsi kädessä.Loukkaantumisia tuli alkukaudesta, mutta onneksi meillä on vakaa ja kokenut valmennus sekä kokoonpano. Vaahteramalja on Super Bowlin kaltaisesti yhdestä poikki -ottelu, joten kaikkien pitää saada maksimit omasta kropastaan irti, Peltonen kertoo.– Nousimme viime vuonna 1-divisioonasta Vaahteraliigaan ja nyt olimme runkosarjan kakkosia. 

– Tavoitteeni jenkkifutiksessa on sama kuin joukkueemme motto: Bigger. Stronger. Faster. Haluan päihittää vastustajani olemalla suurempi, vahvempi ja nopeampi. Työuran puolesta haluan kehittyä hankinnan saralla ja olla viisaampi sekä tuloksellisempi.

Tavoitteet ovat kirkkaat. Selkeää mestariainesta.

Vaahteraliigan loppuottelu pelataan lauantaina 15. syyskuuta 2018 kello 18 Telia 5G Areenalla Helsingissä. Ottelu näytetään myös Ruutu+-kanavalla.

Kuva pelaajista: Kuvaaja: Jari Turunen, Kuvassa Roope Korhonen ja Juha-Pekka Peltonen

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.