Ladataan...

Poravaunun nosto

Innovatiivisuutta turvallisuus edellä

Toimiva Suomi  · Julkaistu 17.07.2018

Espoonlahden asemakuilua louhittaessa ilmeni tarvetta kantavien pilarien nurjahduspulteille. Pulttien tarve tuli tietoon sen verran myöhään, ettei poravaunua enää voitu käyttää maan tasolta. Siksi päädyttiin ratkaisuun, jossa poravaunua kannatellaan nosturin varassa. Tämä edellytti erityisen tarkasti suunniteltua nostoa ja kaikkien työmaalla toimivien henkilöiden saumatonta yhteistyötä.

Kun nostoa suunniteltiin piti miettiä tarkkaan nostotapa ja varmistaa, että poravaunu pysyy paikallaan. Lisäksi porarin ja apumiehen työturvallisuus, mahdollisten poikkeamien reaaliaikainen havainnointi ja työn mahdollinen keskeyttäminen suunniteltiin tarkasti.

Kaikki nostoon osallistuvat henkilöt perehdytettiin suunnitelmiin ennen varsinaisen työvaiheen aloittamista. Nostolava ankkuroitiin paikalleen seinämälle ja kiristettiin vasten seinämää. Nosturi kiinnitettiin ketjuilla nostolavaan, jottei se päässyt liikkumaan poratangon upotessa kiveen. Porari ohjasi poravaunua kuilun reunalta ja apumies työskenteli kuilun yläpuolelta lasketun henkilönostokorin kanssa lisäten ja poistaen poratankoja. Kaikki työmaalla olevat ihmiset olivat varoalueen ulkopuolella turvallisuussyistä.

Työvaihe saatiin muutamassa päivässä kunniallisesti päätökseen, eikä odottamattomia poikkeamia ilmennyt. Vankka ammattitaito ja luovuus takasivat hienon lopputuloksen ja työtavan, jota voidaan käyttää myös jatkossa.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.