Ladataan...

Kansalaistorin ympäristö valmistuu kesäkuun lopussa

Töissä Destiassa  · Julkaistu 24.06.2019

Destian viestintäharjoittelija Venla Vuosalmi tutustui Kansalaistorin ympäristöön, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kluuvin kaupunginosassa. Vieressä ovat Musiikkitalo ja upouusi keskustakirjasto Oodi, ja vastapäätä tien toisella puolella kohoaa eduskuntatalo. Kansalaistorin ympäristöön kuuluvat Töölönlahden eteläosa, Töölönlahdenkatu, Eero Erkon katu ja Makasiinipuisto.

Destia aloitti Kansalaistorin ympäristön uudistamisen toukokuussa 2018 ja työt valmistuvat kesäkuun lopussa 2019. Työmaainsinöörit Taru Anttolainen ja Heli Kuokkanen esittelevät minulle työmaata, jossa näyttää olevan jo melkein valmista.

"Vaikka aikataulu on ollut tiukka, siinä ollaan pysytty", Anttolainen kertoo. Kiireisimpinä aikoina työmaalla oli yhteensä 50 työntekijää ja pelkästään kiveyksien kanssa työskenteli 30 työntekijää kerrallaan. Kiireestä huolimatta työmaalta huokuu hyvä henki.

Monipuolinen kaupunkiympäristö

Kansalaistorin ympäristössä tehdyt työt ovat olleet monipuolisia. Maamassoja vaihdettiin poistamalla pilaantunutta maata ja tekemällä uudet rakennekerrokset. Myös Kansalaistorin alueen valaistusta ja kunnallistekniikkaa uusittiin rakentamalla kunnallistekniikka pääosin paalulaattojen päälle. Lisäksi Kansalaistorin alueelle rakennettiin laajat graniittilaatta-alueet ja Makasiinipuistoon tehtiin uusi puistoalue.

Työmaalla on Anttolaisen mukaan ollut mittausteknisesti haastavia kohteita. Esimerkkinä tästä on arkkitehti Akseli Leinosen Makasiinipuistoon suunnittelema Massa-taideteos, joka koottiin kulutusta kestävistä maatiilistä. Teos on tarkoitettu käyttöön: sen päällä voi oleilla ja vaikka skeitata. Teoksen alla on betonikaivo, jonka vuoksi sen sijoittaminen juuri oikeaan kohtaan oli tärkeää.

Rakennettu ihmisille

Työmaalla on pidetty mielessä ajatus siitä, että ollaan rakentamassa ympäristöä ihmisille. Jalankulun, pyöräteiden ja ajoneuvoliikenteen kiertoreittien järjestelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota. Valmiit osuudet on mahdollisuuksien mukaan otettu heti käyttöön. Lisäksi yleisötapahtumat on huomioitu, ja alueella voi saada vettä ja sähköä.

Myös Makasiinipuistossa on mahdollisuuksia moneen: leikkikentällä on suuri kiipeilyteline ja istumapaikkoja pöytineen. Leikkikentän vieressä on monipuolinen pelikenttä, jossa voi pelata vaikka korista ja sählyä. Toiminnallinen puisto kutsuu liikkumaan ja houkuttelee varmasti kaikenikäisiä. Makasiinipuisto avataan kävijöille heinäkuun alussa.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.