Ladataan...

Käyttäjät mukaan

Infra nyt  · Julkaistu 07.06.2016

Tampere kehittää keskustaansa Viiden tähden keskusta -visionsa mukaisesti. Kaupunkia muun muassa valmistellaan raitiovaunuliikennettä varten ja uudessa matkakeskuksessa yhdistyvät juna- ja linja-autoasema. Lisäksi rautatie katetaan kannella.

Hankkeita on kaikkiaan niin monta, että tavallisen tamperelaisen on jo vaikea pysyä perässä.
Destia onkin kehittänyt Tampereen kaupungille uuden toimintamallin, jolla käyttäjät osallistetaan mukaan kaupunkisuunnitteluun. Käyttäjillä tarkoitetaan tässä yhteydessä niin asukkaita, keskustassa liikkuvia kuin alueen yrittäjiäkin.

Destian projektipäällikkö Heimo Rintamäki kertoo, että mallissa kerätään wlan-pohjaisten mittauslaitteiden avulla kovaa dataa keskustan kävijävirroista.

Verkossa toimivaa paneelia käytetään puolestaan tiedotusväylänä, ja se puolestaan kerää käyttäjiltä ”pehmeää” tietoa eli hankkeeseen liittyviä kokemuksia, odotuksia ja tarpeita.

– Ideana on, että käyttäjätietoa voitaisiin hyödyntää jo suunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on esimerkiksi minimoida rakentamisen keskustan yrittäjille aiheuttamat häiriöt, Heimo Rintamäki kertoo.
Rintamäen mukaan kokeiluhanke on monistettavissa myös muihin kaupunkeihin.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.