Ladataan...

Kestävää kehitystä

Infra nyt  · Julkaistu 08.03.2017

Euroopan kiviainesjärjestö UEPG huomioi Destian Kestävän kehityksen kilpailussa. Destia sai tunnustuksen työstä korvaavan elinympäristön luomiseksi kalliosinisiivelle Ristenin louhinta-alueella Lohjalla. Kalliosinisiipi on uhanalainen, erityisesti suojeltava, Suomessa rauhoitettu laji.

– UEPG tekee paljon työtä alan näkyvyyden ja ymmärrettävyyden eteen. On suuri kunnia tulla palkituksi, koska se osoittaa meidän tekevän oikeita asioita. Kalliosinisiiven kaltaisia tapauksia tulee jatkuvasti esiin, ja nyt voimme todeta meillä olevan kokemusta ja asiantuntijuutta tilanteen hoitamiseksi kaikkia tahoja kunnioittaen, kiittelee Destian kiviainesliiketoiminnan johtaja Pia Rämö.

Kalliosinisiivet voivat viime kesänä tehdyn tarkastuskäynnin perusteella hyvin: siirretystä isomaksaruohosta on löytynyt munia ja perhoskanta vaikuttaa jopa hieman kasvaneen. Perhonen munii isomaksaruohon lehdille ja toukka käyttää isomaksaruohoa ravintokasvinaan. Perhoskannan kehittymistä seurataan säännöllisesti.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.