Infra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia rakentaa Kalasatamasta Pasilaan -allianssihankkeessa kestävää kaupunkia > Seuraavan neljän vuoden aikana Destia tekee oman osansa Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen projektiallianssissa Sörkan spora.
Lue lisääDestia.fi
Pysy kuulolla > Tilaa Destian tiedotteet sähköpostiisi ja seuraa meitä myös somessa!
Lue lisääDestia.fi
Osaksi voittavaa joukkuetta > Destiassa töitä tehdään rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen.
Lue lisääToimiva Suomi
Terminaali > Itä-Lapissa, Kemijärvellä, tukkipuulle rakennetaan uusi komea terminaali.
Lue lisääTöissä Destiassa
Rataprojektissa > Radalla työskentely vaatii tarkkaa töiden esisuunnittelua, tietää työpäällikkö Tapanainen.
Lue lisääToimiva Suomi
2 147 483 648 tavua mittausdataa > Destia on infra-alan edelläkävijä digitalisaation ja työmaa-automaation hyödyntämisessä.
Lue lisääToimiva Suomi
Kivestä tehty kestää > Kiviainekset ovat kaiken rakentamisen perusta. Kivestä tehdyt tuotteet ovat pitkäikäisiä – ja puhdasta luonnonmateriaalia.
Lue lisääInfra nyt
Digitalisaatio infra-alalla > Kehittämispäällikkö Mika Jaakkola kertoo, mitä digitalisaatio juuri infra-alalla tarkoittaa.
Lue lisääToimiva Suomi
Ikuinen kivisilta > Hakkilan kivisilta Vantaalla on yksi kolmesta alueella säilyneestä kivisillasta.
Lue lisääInfra nyt
Uudenkaupungin paraatipaikka > Kaupunginlahti kohennettiin parahiksi kaupungin 400-vuotisjuhliin.
Lue lisääNäkökulmia
Uusia tekijöitä löytämässä > Käsitys infran rakentamisesta on nuorten keskuudessa suppea, sanoo Panu Tuominen.
Lue lisääToimiva Suomi
Myllysaaren alikulkusilta > Myllysaaren alikulkusilta Tampereella on monipuolisen osaamisen taidonnäyte. -katso VIDEO
Lue lisääInfra nyt
Kelikeskus 25 vuotta > Kelikeskus käyttää uusinta tekniikkaa tielläliikkujien turvallisuuden takaamiseksi.
Lue lisääInfra nyt
Pomo piilossa, tai ainakin valeasussa > TV-ohjelman kuvaukset paljastivat, että Destian työmailla kukkivat ylpeys ja huumori.
Lue lisääInfra nyt
Parhaat opinnäytetyöt palkittiin > Ammattikorkeakouluissa valmistuneista infra-alan lopputöistä parhaaksi valittiin Tapani Jaakkolan työ.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kiirettä piisaa, mutta hätiköimään ei ruveta > Mikael Sonck on oppinut esimieheltään Olli-Pekka Angerialta, että ongelmatilanteissa ei pidä hosua. Sillat valmistuvat kyllä.
Lue lisää
Kiirettä piisaa, mutta hätiköimään ei ruveta
Töissä Destiassa · Julkaistu 05.10.2016
Kiire on mielentila, sanotaan. Varmasti näinkin, mutta sillanrakennustöissä kiire on myös totista totta.
– Sesonki kestää toukokuusta lokakuuhun, ja kun koko vuoden tulos on tehtävä kesän aikana, ei ylimääräistä aikaa juuri jää, Destian siltaryhmän työmaapäällikkö Olli-Pekka Angeria, 35, sanoo.
Työmaakoppien yläpuolella Helsingin Herttoniemessä Angerian miehet paiskivat töitä saadakseen sillan kuntoon. Viime vuosina siltojen peruskorjauksia on tilattu paljon, mikä on tuonut lisää töitä. Samalla asiakkaat ovat oppineet laatimaan tiukkoja aikatauluja.
Angeriaa ei kuitenkaan huoleta, sillä hänellä on tiimissään neljä hyvää työnjohtajaa. Mestari Angerian varsinainen kisälli on työnjohtaja Mikael Sonck, 27, jonka kanssa hän on huhkinut siltoja kuntoon viisi vuotta.
– Ensimmäinen yhteinen projektimme oli Lohjan Urheilukadulla, ensimmäisenä kesänäni. Opin paljon vain seuraamalla Olli-Pekkaa. Hän myös antoi heti alusta alkaen paljon vastuuta, Mikael Sonck sanoo.
Viidessä vuodessa tutkaparin työnjako on muodostunut selkeäksi. Työmaapäällikkönä Angeria kiertää työmaita, missä työnjohtaja vastaa arjen sujumisesta. Se on Angerian mielestä Sonckin vahvuus.
– Vaikka Miksu olisi ollut yömyöhään töissä, hän on heti aamulla iloisella fiiliksellä. Se tarttuu myös muihin, Angeria sanoo.
”Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.”
Sonck on kookas ja kotoisin etelän Porvoosta. Angeria on pienempi ja pohjoisen Torniosta. Siinä erot sitten ovatkin, sillä työssä molemmista huokuu rauhallisuus. Se on Sonckin mielestä suurin oppi, jonka Angeria on kisällilleen ojentanut.
– Vaikka työmaalla tulisi mikä hämminki tahansa, Olli-Pekka ei panikoi, vaan alkaa miettiä miten tilanne ratkaistaan yhdessä, Sonck sanoo.
Angerian mielestä oppi on mennyt perille vähintäänkin kiitettävästi, ja se on hyvä. Suurin osa siltaryhmän kohteista on peruskorjauksia, eikä toistaiseksi vastaan ole tullut vanhaa siltaa, joka ei olisi vaatinut suunniteltua laajempia korjauksia tai nopeasti keksittäviä uusia työtapoja. Silti aikataulun on pidettävä.
– Olli-Pekka on opettanut sen, että ongelmat ovat mahdollisuuksia. Sillat valmistuvat kyllä, hätiköinti vain pahentaa tilannetta, Sonck sanoo.
Turha luulla, että Angeria ja Sonck puhuisivat toisistaan mestarina ja kisällinä. He ovat työpari, jolla on omat tonttinsa, mutta joka täydentää toisiaan. Samalla Angeria kuitenkin huomauttaa, että vanhempien työntekijöiden pitäisi muistaa tukea nuorempiaan.
– Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta. Toisaalta vain ottamalla itse vastuuta ihminen voi kasvaa tehtäviinsä, Olli-Pekka Angeria sanoo.
Työmaiden kiemuroissa tekniset ratkaisut keksitään yhdessä ammattiosaamisen avulla, mutta asenne työtä ja työkavereita kohtaan on se, mikä erottaa jyvät akanoista. Syventääkseen omaa osaamistaan Sonck on aloittelemassa kasvatustieteen perusopintoja avoimessa yliopistossa.
– Se on pitkälti psykologiaa, mikä auttaa kasvamaan johtajana. Haluan oppia ymmärtämään ihmisiä yhä paremmin, Mikael Sonck sanoo.
Olli-Pekka Angeria näyttää peukkua: työpari toimii, kun molemmilla on mielipiteitä mutta myös kykyä kuunnella toista.
– Pitää osata myöntää, jos on väärässä. Ei vain Miksun, vaan myös minun, Angeria sanoo ja nauraa.
Töissä Destiassa
Varhainen välittäjä > Työhyvinvointiasiantuntija Satu Angervo haluaisi tuoda konfliktien sovittelun myös työyhteisöihin.
Lue lisääToimiva Suomi
Urakka pinnan alla > Destia suunnittelee ja toteuttaa Fortumin Imatran vesivoimalaitoksen säännöstelypadon ja sen vesialueen peruskorjauksen.
Lue lisääInfra nyt
Mikkelissä etuajassa > Vt 5 -urakka Mikkelissä etenee joutuisasti.
Lue lisääInfra nyt
Destia Engineering > Destia osti enemmistöosuuden ITS-Vahvistus Oy:stä. Destia Engineering vahvistaa Destian kasvustrategiaa.
Lue lisääNäkökulmia
Megatrendit ajureina > Muutosten ajassa mahdollisuudet on hyödynnettävä, sanoo johtaja Heidi Erha Destiasta.
Lue lisääInfra nyt
Siltojen korjausta Helsingissä > Helsinkiläissiltoja korjataan lokakuun loppuun asti.
Lue lisääInfra nyt
Virkki Destian hallitukseen > Marjukka Virkki on nimitetty Destia Group Oyj:n hallituksen jäseneksi.
Lue lisää