Infra nyt
Toijalan tukkirumba siirtyy uusiin maisemiin: Destia rakentaa Akaalle uuden raakapuuterminaalin >
Lue lisääInfra nyt
Toijalan tukkirumba siirtyy uusiin maisemiin: Destia rakentaa Akaalle uuden raakapuuterminaalin >
Lue lisääInfra nyt
Kansalaistori: "Olemme saaneet juuri sitä, mitä olemme toivoneetkin" > Destia toimi pääurakoitsijana Helsingin kaupungin tilaamassa mittavassa ja ainutlaatuisessa hankkeessa.
Lue lisääDestia.fi
Pysy kuulolla > Tilaa Destian tiedotteet sähköpostiisi ja seuraa meitä myös somessa!
Lue lisääDestia.fi
Osaksi voittavaa joukkuetta > Destiassa töitä tehdään rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen.
Lue lisääTöissä Destiassa
Joukkuepelaajan asenteella > Hankintajohtajan mielestä hankinta on paljon muutakin kuin pelkkää materiaalien ja palvelujen ostamista.
Lue lisääTöissä Destiassa
Jonne Ruopsa: "Destiassa hommia tehdään rehdisti, rohkeasti ja taidokkaasti!" > Jonne Ruopsa on ollut toista vuotta kesätöissä Destiassa.
Lue lisääInfra nyt
Pohjoisbaana valmistui etuajassa > Helsingin Pasilasta Käpylään kulkeva baana on valmis.
Lue lisääInfra nyt
Parhaassa lopputyössä ajankohtainen aihe > Ville Mäki Tampereen teknillisestä yliopistosta pokkasi vuoden 2017 parhaan infra-alan lopputyön ykkössijan.
Lue lisääToimiva Suomi
Kaupunkia Kalasatamaan > Kalasatamaan, keskelle ahdasta kaupunkiympäristöä, luotiin tehokkaat järjestelyt, kun Itäväylän reitti siirrettiin.
Lue lisääTöissä Destiassa
Elina Jormalainen: "Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja haasteellisuus" > Elina Jormalainen työskentelee Destia Rail Oy:llä kunnossapidon työmaapäällikkönä.
Lue lisääTöissä Destiassa
Ihmisten kanssa > Maija Kuurne vastaa Destian henkilöstön osaamisen johtamisesta.
Lue lisääToimiva Suomi
Korjausvelka > Liikenneväylien korjausvelka on rahasumma, joka tarvitaan väylien saattamiseksi nykytarpeita vastaavaan, hyvään kuntoon.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kokonaisuuksien hahmottaja > Kun on noussut montunkaivajasta johtajaksi, ymmärtää jokaisen työn arvon. Jouni Karjalainen vastaa Destian hankekehityksestä ja yksityissektorin suurprojektien myynnistä.
Lue lisää
Kokonaisuuksien hahmottaja
Töissä Destiassa · Julkaistu 07.06.2017
Kaveria ei jätetä, ja saavutukset tehdään yhdessä. Sen Jouni Karjalainen oppi partiossa. 12-vuotiaana metsäleirille piti viedä kymmenen partiolaista, 18-vuotiaana hän organisoi leirin 50:lle. Vanhemmat eivät silloin soitelleet perään. Lippukunnanjohtajiin luotettiin.
Hyrynsalmella vuonna 1964 syntynyt Jouni viihtyi partiossa yli kaksikymmentä vuotta. Harrastus kehitti arvomaailmaa, vastuullisuutta ja rehellisyyttä. Samat arvot kantavat yhä. Nyt Jouni Karjalainen vastaa Destian hankekehityksestä sekä yksityissektorin suurprojektien myynnistä. Leppoisan ulkokuoren alta kuoriutuu sympaattinen, mutta tavoitehakuinen strategi.
Partiolaisena opitut arvot kantavat yhä.
Ehdimme haastattelun aikana poiketa yhteen jos kolmanteenkin aiheeseen; Karjalainen on kiinnostunut kaikesta. Se selittänee nuoruusiän monituiset työpaikat, mutta mikä on saanut TKK:n kalliorakentamisen Vuoriosastolta valmistuneen DI:n pysymään juuri infra-alalla?
– Opiskelujen jälkeen kaverit lähtivät muualle Suomeen, mutta minä halusin pohjarakennustöihin ja jäin siksi tänne.
Sitä ennen Karjalainen ansaitsi ensimmäiset tienestinsä mainostenjakajana sekä kaupan pullopoikana. Kokemusta karttui myös muun muassa kaupungin nurmikenttien leikkaajana ja Fazerin tuotantolinjoilla.
– Fasun hommissa opin tekemään pitkiä päiviä ja työskentelemään öisin ja pyhinä. Opin ymmärtämään ja arvostamaan kaikenlaista työtä. Se on tärkeää esimiestyössä.
Karjalainen muutti 7-vuotiaana Vantaalle, missä hän on viihtynyt siitä asti. Pääkaupunkiseudun tuntemisesta on hyötyä, sillä alalla on ymmärrettävä kaupungistumisen merkitys. Jotta sitä ymmärtää, on tunnettava alueen historia. Sama pätee Destiaan: jotta yhtiötä voi kehittää, on tiedettävä, mistä se ponnistaa ja mitkä sen arvot ovat.
Työnsä puolesta Karjalainen pohtii, missä tulevaisuudessa työskennellään, miten ihmiset käyttävät aikaansa ja miten he kulkevat paikasta toiseen. Hän miettii myös, millaisia mahdollisuuksia tiivistyvä kaupunkirakentaminen tarjoaa Destialle. Yksi trendi löytyy täydennysrakentamisesta, toinen esimerkiksi siitä, että pysäköidyt autot halutaan pois tienvarsilta.
Trendejä voi tutkia vaikkapa seuraamalla asuinpaikkavalintoja. Alueet kehittyvät erityisesti siellä, minne nuoret, akateemisesti koulutetut asettuvat. Siellä on pöhinää.
– Esimerkiksi ne keskieurooppalaiset kaupungit ovat menestyneet, jotka saivat rakennettua oopperan 1800-luvulla, Karjalainen toteaa.
Oopperatalo kertoi kaupungin ilmapiiristä ja vetovoimasta.
– Meidän on Destiassakin nähtävä pitkälle, hän tulkitsee.
Omaa elämää tämä rakentaja ei ole nähnyt kerrallaan kovin kauas, mutta visio hänellä on aina ollut. Työtehtävät ovat vaihdelleet, ja Destian hommissa Karjalainen on ollut vuodesta 2000.
Hän viihtyy kotona ja lasten harrastusten parissa. Perheeseen kuuluu vaimo ja jo aikuiset kaksoset sekä Mauri-mäyräkoira. Karjalainen pelaa salibandyä ja katsoo telkkaria – ja arvelee olevansa ainoa destialainen, joka uskaltaa paljastaa katsovansa Salkkareita.
Jouni Karjalainen kuvattiin A-lehtitalon terassilla. Paikka on hänelle tuttu, sillä hän oli mukana rakentamassa talon pohjaa vuosituhannen vaihteessa.
Ymmärrät asiakkaan tarpeet.
Katsot asioita pitkällä perspektiivillä.
Toimit aidosti yhdessä muiden kanssa, myös Destian sisällä.
Tunnet yrityksen historian ja kulttuurin.
Ymmärrät, että maailma ja toimintaympäristö muuttuvat.
Varhainen välittäjä Työhyvinvointiasiantuntija Satu Angervo haluaisi tuoda konfliktien sovittelun myös työyhteisöihin.
Ratkaisukeskeisiä visioita Johtavana asiantuntijana työskentelevällä Hannu Karttusella on lehmän hermot. Hankekehityksessä ne ovat kovaa valuuttaa.
Laatupäällikkö Teiden kunnon parantaminen on tarkan mittauksen ja laaduntarkkailun yhteistulosta. Hyvä teiden kunto pienentää myös ylläpitokustannuksia.
Töissä Destiassa
Kesä kiviainesten kanssa > Kesätyöntekijä Tuulia Nikusen mielestä Destian ilmapiiri on avoin ja sellainen, jossa uudet kasvot otetaan lämpimästi vastaan.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kehitymme yhdessä > Destia panostaa strategiansa mukaisesti yhtiön osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen.
Lue lisääToimiva Suomi
Maakaapeliverkkoa Kalasatamaan > Helsingin Kalasatamaan vedetään yhteensä 20 kilometriä maakaapeliverkkoa.
Lue lisääInfra nyt
Patosilta > Imatran uuden patosillan ansiosta padon kunnossapitotöissä voidaan jatkossa käyttää ajoneuvoja. Korjaus on osa Fortumin suurhanketta.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tieto on tärkeintä > Luottamus työn laatuun on tärkeää myös sisäisessä yhteistyössä. Destia Rail Oy:ssä työskentelevät Antti Vierimaa ja Henna Virtanen ovat työpari.
Lue lisääTöissä Destiassa
Avoin pelin henki > Projektipäällikkö Jussi Hämäläinen on kehittynyt suunnittelijana Matti Mikkosen ja Pekka Koivulan avulla.
Lue lisääInfra nyt
Uutta kaupunkia rakentamassa > Destia rakentaa Lahden Ranta-Kartanoon vuoden 2019 syyskuun loppuun mennessä kulkuväylät ja infran. Urakkaan kuuluvat kaikki rakennusvaiheet.
Lue lisääNäkökulmia
Kauas katsoja > Tulevaisuus suunnitellaan nyt, sanoo tulevaisuustutkija Ilkka Halava.
Lue lisääNäkökulmia
Tulevaisuutta luomassa > Destian viestintäpäällikkö Johanna Otranen rohkaisee tuntemaan ylpeyttä monimuotoista suomalaista työtä kohtaan.
Lue lisääToimiva Suomi
Tuplasilta > Suomen suurimmat jännitetyt betonisillat rakennetaan Savonlinnan Laitaatsalmeen.
Lue lisääTöissä Destiassa
Pekka Koivula: ”Destiassa arvostetaan yksilöä ja yksilön ominaisuuksia" > Pekka Koivula työskentelee Destian Asiantuntijapalveluissa Tampereella.
Lue lisää