Ladataan...

Kumppaneiden avulla

Toimiva Suomi  · Julkaistu 08.03.2017

Destia valitsi Helsingin Pohjoisbaanan louhintatyön kumppaneikseen pitkäaikaiset luottotekijät: Kallionporaus Arto Soininen Oy:n, joka on osa Terrawise-konsernia ja Rusnakone Oy:n. Niillä on pitkä kokemus ratatöistä; ensiksi mainitulla jo kahdessa sukupolvessa.

Pohjoisbaana on louhinta-alan konkareillekin melkoinen haaste.

– Teemme töitä aivan radan vieressä. Työ vaatii perinpohjaista etukäteissuunnittelua, tarkkuutta työmaalla ja riskikartoitusta mahdollisten yllätysten varalle, Kallionporaus Arto Soinisen työnjohtaja Jani Niemi sanoo yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Kallionporaus Arto Soinisen tekijöillä on runsaasti kokemusta sekä vaativista louhinta- ja räjäytystöistä asutuskeskuksissa että ratatöistä muun muassa Helsingin Ilmalassa ja Pasilassa.

Työ vaatii tekijöiltään ratatyön turvallisuuskoulutuksen. Kallionporaus Arto Soinisen porukasta kuudella on pätevyys tehdä ratatöitä. Moniin töihin opitaan vasta työn ääressä kokeneempien opastuksella.

Kallionporaus Arto Soinisen asiantuntijat vastasivat kalliolouhinnan kahdesta ensimmäisestä kohteesta vuoden 2016 lopulla, Destian omat louhinnan asiantuntijat vastasivat kolmannesta ja hankkeen vaativimmasta louhintavaiheesta vuoden 2017 puolella.

Destian kokeneet kumppanit ovat tärkeitä myös Pohjoisbaanan rakennuttajalle.

– Meille on tärkeää, että Destialla on tässä mukana hyvät kumppanit. Nämä ovat olleet aiemmissakin projekteissamme menestyksellisesti mukana, Helsingin rakennusviraston rakennuttamisosaston rakennustöiden valvoja Juhani Jaatinen sanoo.

Työt Pohjoisbaanan työmaalla jatkuvat syyskuulle 2017.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.