Ladataan...

Mahdollisuus uuden oppimiseen saa viihtymään samassa yrityksessä pitkään

Infra nyt  · Julkaistu 29.08.2019

Eija Laukkanen työskentelee työpäällikkönä Destia Rail Oy:ssä. Destia Rail on erikoistunut ratojen rakentamiseen ja kunnossapitoon. Noin puolet Suomen rataverkostosta on yrityksen kunnossapidettävänä. Laukkasen saavat viihtymään työssään mahdollisuus oppia jatkuvasti uutta sekä loistavat työkaverit.
Destia Railin Kouvolan-tukikohdassa työskentelee noin 40 henkilöä. Sieltä käsin kunnossapidetään ratoja Kouvolasta Lahden, Kotkan ja Mikkelin suuntiin.

– Minä vastaan kunnossapitoalue kuudesta eli Savon radan kunnossapitourakasta. Se tarkoittaa käytännössä päällysrakenteiden ja turvalaitteiden kunnossapitoa, Laukkanen kertoo.
Mahdollisuuksiin on uskallettava tarttua
– Olen valmistunut insinööriksi vuonna 2002. Vuoden 2010 lopussa päätin kokeilla jotain uutta, ja hain Destialla Kouvolassa auki ollutta paikkaa. Aloitinkin polkuni Destialla tiimivastaavana Kouvolan-toimistolla, Laukkanen mainitsee.

Laukkanen on viihtynyt talossa jo pitkään, koska koko ajan on tarjolla mahdollisuuksia oppia uutta. Tiimivastaavan tehtävien jälkeen hän ehti toimia työmaainsinöörinä kolmella kunnossapitoalueella, ennen kuin häneltä vuonna 2016 kysyttiin, olisiko hän kiinnostunut työskentelemään työpäällikkönä. Hän muistelee harkinneensa tarkkaan, uskaltaisiko ottaa vastaan paljon vastuunkantoa vaativan roolin.

– Oman kokemukseni perusteella Destialla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Yritys antaa hyvät lähtökohdat ja mahdollisuudet, joihin täytyy vain uskaltaa tarttua, Laukkanen pohtii.
Ympärillä on huikea tiimi
Työpäällikön tehtävät ovat välillä haastavia. Laukkanen ei silti ole koskaan katunut päätöstään ryhtyä työpäälliköksi. Työssä onnistumiset tuovat suurta mielihyvää, ja koko ajan saa vastaanottaa uusia haasteita. Työn tulosten ja onnistumisten näkeminen sekä sidosryhmiltä saatu positiivinen palaute palkitsevat.

– Erikseen on pakko mainita tämä porukka. Minulla on ympärilläni ihan huikea tiimi. On hienoa saada tehdä joka päivä töitä heidän kanssaan, Laukkanen hymyilee.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.