Ladataan...

Näin onnistut työhaastattelussa

Töissä Destiassa  · Julkaistu 29.01.2020

Kevät ja sen myötä myös kesätyöhaastattelut lähestyvät kovaa vauhtia. Kuinka työhaastatteluun tulisi valmistautua ja kuinka vakuuttaa työnantaja sopivuudestaan tehtävään? Destian Väyläpalveluiden projektijohtaja Eetu Väisänen antoi vinkkinsä työhaastattelussa onnistumiseen.

Yhtenä ikuisuuskysymyksenä työhaastatteluun valmistautumisessa tuntuu olevan pukeutuminen. Kuinka haastatteluun tulisi pukeutua? Eetulla on kysymykseen suora näkemys:

- Tule sellaisena kuin olet, Eetu sanoo.

Haastatteluun tulisi lisäksi ottaa mukaan aiemmista töistä saadut työtodistukset ja opintotodistukset. Myös mahdolliset pätevyyskortit, kuten työturvallisuuskortti, olisi hyvä ottaa mukaan.

- Ansioluettelosta ei myöskään ole varmasti haittaa, Eetu lisää.

Dokumentit voi ottaa mukaansa joko tulostettuina tai digitaalisessa muodossa ja näyttää ne esimerkiksi tabletilta tarvittaessa. Voit myös halutessasi kirjoittaa itsellesi haastatteluun tueksi muistiinpanot asioista, joita haluat tuoda esille tai kysyä haastattelussa.

Aitoudella ja positiivisuudella pääsee jo pitkälle

Oman osaamisen pohdinta ennen haastattelua voi antaa varmuutta haastatteluun, sillä selkeä käsitys omasta osaamisesta auttaa haastattelukysymyksiin vastaamisessa. Tärkeää olisi myös tietää yrityksestä oleellisia tietoja.

- Positiivisen vaikutelman antaa, jos tiedät jotain Destiasta. Käy siis kurkkaamassa etukäteen vaikka Destian nettisivut, Eetu vinkkaa.

Mahdollisesta jännityksestä huolimatta tulisi muistaa, että tärkeintä on olla haastattelussa oma itsensä ja osoittaa motivaationsa haettavaan tehtävään.

- Positiivisuus tarttuu usein myös haastattelijaan, Eetu kertoo.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.