Ladataan...

Perehdytyspäivän antia: ”Olen hehkuttanut tätä muillekin kavereille, että on päässyt työmaalle”

Töissä Destiassa  · Julkaistu 11.06.2019

Destian järjestämiä perehdytyspäiviä järjestettiin työntekijöille ympäri Suomen kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa sekä Oulussa pidettyihin tilaisuuksiin kokoontuivat kesätyöntekijät ja uudet vakituiset työntekijät. Helsingissä mukana oli viestintäharjoittelija Venla Vuosalmi.

Päivä alkoi esittäytymisillä sekä henkilöstöjohtaja Taru Salon avauksella. Esittelyjen jälkeen henkilöstöpäällikkö Tero Tuominen kertoi meille Destian arvoista ja henkilöstöasioista. Saimme myös arvoihin liittyvän tehtävän, jossa kukin kirjoitti Destian arvojen toteutumisesta omassa työssään. Tämän jälkeen ajatuksia vaihdettiin pöytäryhmittäin ja arvot yhdessä, rehdisti, uudistuen ja menestyen nostivat esille tärkeitä ajatuksia.

• Yhdessä -arvo tarkoitti osallistujille avoimuutta ja joustavuutta yhdessä tekemällä.
• Rehdisti -arvo koettiin läpinäkyvyytenä tekemisissä ja asioiden kerralla kuntoon saattamisena asiakkaiden toiveiden mukaisesti: lupauksista pidetään kiinni.
• Uudistuminen merkitsi jatkuvaa parantamista, uusia työtapoja sekä innovaatioihin rohkaisemista.
• Menestymisen taustalla nähtiin yhteistyö ja haasteiden voittaminen yhdessä.

Lounaan jälkeen aloitimme tutustumisen Hämeentien projektiin. Aluksi turvallisuuspäällikkö Kimmo Alho kertoi turvallisuudesta työmaalla, jonka jälkeen viestintävastaava Heidi Kekäläinen ja koko työmaasta vastaava työpäällikkö Seppo Sirola esittelivät Hämeentien urakkaa. Tämän jälkeen pääsimme tutustumaan Hämeentien työmaahan pienemmissä ryhmissä Heidi Kekäläisen ja muiden työmaalla työskentelevien johdolla.

Perehdytyspäivästä positiivista palautetta

Päällimmäisenä tunteena päivän jälkeen oli tyytyväisyys, sillä perehdytyspäivä koettiin hyödyllisenä ja tärkeänä.

Roza Alfat työskentelee Destialla toista kesää, tällä kertaa talousharjoittelijana. Viime kesänä hän teki kustannuslaskentaa, hankintoja, tiliöintejä ja laskutusta Nikinmäki-Nikkilä -urakassa.

"Pidin siitä, että asiat selitettiin selkeästi – infra on niin laaja ja Destiassa on kaikkea kuten väylät, radat ja kalliorakentaminen”, Alfat toteaa perehdytyspäivästä. ”Oli myös hyvä, että kerrottiin Destian strategiaa, keitä me ollaan ja mikä meidän tarkoitus on. Viime kesän avulla tiedän, mitä muutakin Destialla tapahtuu ja tänä kesänä on tullut talouspuoli tutummaksi. Mutta ulkopuolisen näkökulmasta tästä perehdytyspäivästä pystyi hahmottamaan kokonaisuuden.”

Myös talousharjoittelija Katja Pieviläinen piti perehdytyspäivää tarpeellisena.

”Olin itse ehtinyt jo tutkimaan asioita, mutta oli tärkeää, että tuodaan ilmi organisaation rakenne ja kuka on minkäkin yksikön johtaja ja miten yritys ylipäänsä toimii. Varsinkin, kun Destia on muuttunut nyt, oppii tunnistamaan uuden ja vanhan.”

Työmaalla vierailua pidettiin myös hyödyllisenä.

”Oli kiva nähdä työmaata, kun itse ei ole työmaalla ja tekee kuitenkin rakennusalalla töitä. Näkee, millaista se käytännön työ tässä yrityksessä on”, Pieviläinen mainitsee. Alfat on samaa mieltä: ”Olen hehkuttanut tätä muillekin kavereille, että on päässyt työmaalle.”

Kuvassa Katja Pieviläinen (vas.) ja Roza Alfat (oik.)

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.