Infra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia rakentaa Kalasatamasta Pasilaan -allianssihankkeessa kestävää kaupunkia > Seuraavan neljän vuoden aikana Destia tekee oman osansa Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen projektiallianssissa Sörkan spora.
Lue lisääDestia.fi
Pysy kuulolla > Tilaa Destian tiedotteet sähköpostiisi ja seuraa meitä myös somessa!
Lue lisääDestia.fi
Osaksi voittavaa joukkuetta > Destiassa töitä tehdään rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen.
Lue lisääInfra nyt
Maanteiden turvamiehet > Destian liikenteenohjauspalvelujen avulla taataan työmaiden työnaikaisen liikenteen sujuvuus ja turvallisuus.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kaikkien koutsi > "Olo on kotoisa Destiassa", sanoo Erikoisrakentamisen tulosyksikön johtaja Annina Peisa.
Lue lisääInfra nyt
Työtapaturmat nollaan > Rakennusteollisuus pyrkii nollaamaan työtapaturmat vuoteen 2020 mennessä. Infra-ala kantaa kortensa kekoon nykyteknologian avulla.
Lue lisääToimiva Suomi
Turvallinen tarha > Ähtäri Zoon Pandatalon ulkotarha rakennettiin turvalliseksi ruiskubetonilla.
Lue lisääTöissä Destiassa
Hyviä syöttöjä! > Automaatio-operaattori Janne Heikkinen kiittää serkkuaan, automaatio-operaattori Antti Heikkistä.
Lue lisääToimiva Suomi
Hulevedet hallintaan > Destian suunnitelmien avulla on pystytty ratkaisemaan hulevesien aiheuttamia ongelmia.
Lue lisääInfra nyt
Yhteistyökiertue puhdisti ilmaa > INFRA ry:n ja Destian järjestämä pienten ja suurten rakennusyritysten kiertue onnistui mainiosti.
Lue lisääTöissä Destiassa
Pekka Nissinen: ”Meillä on mahdollisuus näyttää kykynsä ja taitonsa ikään katsomatta” > Pekka Nissinen työskentelee Destiassa työpäällikkönä.
Lue lisääInfra nyt
Digitaalinen luovutusaineisto tuo lisäarvoa asiakkaalle > Rauman Luostarinkylän eritasoliittymän digitaalisen luovutusaineiston koko on 2,93 gigatavua.
Lue lisääToimiva Suomi
Savon rata kuntoon > KP6 eli Savon rata on uusi aluevaltaus Destialle, joka vastaa Itä-Suomen rataverkon kunnossa-pitoalueen hoidosta.
Lue lisääNäkökulmia
Millintarkalla asenteella > Raideliiketoiminnan johtaja Mikko Mäkelä kertoo Destian rataosaamisesta.
Lue lisääTöissä Destiassa
Sesonki ympäri vuoden > ”Tarjouspyyntöjä ja tilauksia kannattaa laittaa meille pitkin vuotta", kehottaa työpari Vainikainen ja Soininen Itä-Suomesta.
Lue lisääTöissä Destiassa
Heikki Väisänen: "Olen saanut koko ajan oppia uutta" > Heikki Väisänen työskentelee Destian rataliikennetoiminnassa kalustovastaavana ja työnjohtajana.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tekijän tarina - Tuomas Räinä > Työmaainsinööri Tuomas Räinä johti Destian uuden ERP-järjestelmän uudistuksen.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tekijän tarina - Aki Loikkanen > Projektin työmaapäällikkö Aki Loikkasella on kokonaisuuksien hallinta hanskassa.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kilpailuhenkinen joukkuepelaaja > Heli Rissasella on kaksi elämää: toinen Destian tietohallinnossa ja toinen jääkiekon tilastovastaavana.
Lue lisääToimiva Suomi
Radan talvikunnossapito tehostui patentilla > Koneenkuljettaja Risto Lipponen ei ole aivan tavallinen koneenkuljettaja.
Lue lisää
Radan talvikunnossapito tehostui patentilla
Toimiva Suomi · Julkaistu 19.02.2018
Koneenkuljettaja Risto Lipponen ei ole aivan tavallinen koneenkuljettaja. Destian rataliiketoiminnan yksikössä viimeiset kaksi ja puoli vuotta työskennellyt Lipponen on nimittäin kehittänyt radan kunnossapitotyötä helpottavan ja tehostavan koneen, joka sekä auraa että harjaa radan samalla kerralla.
– Aina olen miettinyt, miten työt saisi tehtyä mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman halvalla. Olen perusluonteeltani laiska, Lipponen veistelee.
Tosiasiassa kyse lienee erityisesti tehokkuusajattelusta. Ennen auraus piti tehdä yhdellä kerralla ja harjaus vasta toisella. Lipposen keksintö tehostaa työhön kuluvan ajan puoleen. Lopputulos on hiljentänyt myös naureskelijat ja epäilijät. Lipposen keksinnön hyöty säästää sekä isoja summia rahaa että paljon aikaa. Menetelmä on patentoitu ja on Destian ja muutamien alihankkijoiden hyödynnettävissä.
Keksinnölle on myönnetty lisäksi CE-merkintä sekä muut tarvittavat hyväksynnät, jotta sitä voidaan käyttää vaativissa ratatöissä. Suurin sallittu työnopeus laitteella on 20 kilometriä tunnissa.
– Alun perin en pitänyt auraani patentin arvoisena. Aura ja kaivinkonehan oli jo keksitty. Destian kehittämisryhmä alkoi kuitenkin viedä patenttia eteenpäin ja haki lopulta keksinnölle pikapatenttia, Lipponen kertoo.
Kun idean oli saanut myytyä, työnantajan suhtautuminen keksintöön oli Lipposen mukaan hyvin myötämielistä. Oulun korjaamo käytti ensimmäiseen prototyyppiin vanhaa auraa, joka löytyi Destian varastolta. Aura kiinnitetään puskulevyn tilalla olevan ratapyörästön sovitteisiin, ja sitä liikutellaan kehikossa olevan hydrauliikan avulla. Auran ottosyvyys on noin 50 millimetriä kiskon pinnasta alaspäin. Vaikka talviolosuhteet voivat olla Suomessa hyvinkin vaihtelevia, aura toimii vaivattomasti myös vaativissa olosuhteissa.
Destian ratakunnossapidon koko kalusto varustellaan Oulun korjaamolla, ja nykyään Lipposen aura tulee vakiona lähes kaikkiin uusiin koneisiin.
– Onhan se hienoa, että aura on käytössä jo monellakin ratakunnossapitoalueella, Lipponen myöntää.
Lipponen viihtyy työssään koneenkuljettajana, sillä työssä saa hyödyntää omaa paikallistuntemustaan ja kokemustaan. Kehittäminen ja työn helpottaminen tuovat lisää mielekästä sisältöä työhön. Kehitystyö on käynnissä kuitenkin koko ajan, ja Lipponen näkee alalla valtavasti kehityskohteita niin teknisesti kuin työtavoissakin.
– Ainahan tässä jotain uusia ideoita on hautumassa. Seuraavat työtä helpottavat keksinnöt taitavat kuitenkin tulla kotitöihin, Lipponen kertoo.
Destiassa tavoitteenamme on käytännönläheinen kehittäminen, jonka tavoitteena on parantaa Destian kannattavuutta, kilpailukykyä ja henkilöstön osaamista. Työsuhdekeksinnöiksi katsotaan kaikki Destian palveluksessa olevien henkilöiden työsuhteen aikana tekemät keksinnöt, jotka kuuluvat infran toimialaan ja jotka ovat suojattavissa patentilla tai mallilla.
Töissä Destiassa
Tekijän tarina - Anni Rajala > Destian tositoimijat ovat infran ammattilaisia. Anni Rajala työskentelee työnjohtajana Vantaan alueurakassa.
Lue lisääToimiva Suomi
Toimivamman maailman suunnittelija > ”Suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito. Destiassa me osaamme ne kaikki. Se on meidän kilpailuetu."
Lue lisääInfra nyt
Työtä leikin vuoksi > Destia rakensi Turkuun leikkipaikan, jossa on panostettu erityisesti esteettömyyteen.
Lue lisää