Ladataan...

Sesonki ympäri vuoden

Töissä Destiassa  · Julkaistu 05.03.2018

Itä-Suomen kiviainestiimi visioi kevätpainotteisesta kiireestään ympärivuotista. Hannu Vainikainen ja Mikko Soininen ovat työskennelleet jo vuosia yhdessä, toisiltaan oppien ja yhteisiä ideoita kehitellen.

Jos ei tästä kaksikosta näkemystä, kokemusta ja tulosta irtoa, niin ei sitten mistään! Aluepäällikkö Hannu Vainikaisen työrupeama alkoi jo vuonna 1975 mittamiehen apulaisena silloisessa TVL:ssä. Myyntipäällikkö Mikko Soininen aloitti Hannun tiimissä insinööriopintojensa päättövaiheessa vuonna 2005. Kaksikolla on tavoitteiden suhteen selvät sävelet ja tekemisen vapaus.

– Tykkään työn vapaudesta, Hannu Vainikainen sanoo ja tarkentaa:

– Voidaan itse suunnitella etapit tavoitteisiin. Vapauteen kuuluu tietysti iso vastuu siitä, että tulosta tehdään.

Kummallakin on omat vastuualueensa ja työpäivien sisällöt. Avokonttorissa tieto liikkuu kätevästi sermin ylitse, ja agendat ovat tiedossa puolin ja toisin. Tarvittaessa myös tuurataan kollegaa. Lounastauoilla rupatellaan muut jutut, hiihtokilometrit ja urheilutulokset. Mikko Soininen kiittelee Hannua reiluksi ja luotettavaksi työkaveriksi.

– Jo tämä pitkä yhteinen työrupeama kertoo, että hyvin tullaan toimeen.

"On mukavaa oppia kollegalta uutta ja erilaisia näkökulmia."

Hannu puolestaan kehaisee, että Mikon digiosaaminen pitää vanhemmankin kollegan kartalla. Myös Mikon herkemmin syttyvä temperamentti saa yhtä ja toista uutta käytäntöä tulille: kohtapuoliin saattaa olla vuorossa tietokoneen valikossa käyttövalmiina houkutteleva tiimityökalu.

– On mukavaa oppia kollegalta uutta ja erilaisia näkökulmia, Hannu hymyilee ja arvelee ikävuosiensa kypsyttäneen raikasta harkitsevaisuutta.

Aluepäällikkönä hannu on asiakashankinnan kärkimies ja vaativan tarjouslaskennan ekspertti. Asiakasrajapinta vetää miestä pitkin Itä-Suomea, sillä henkilökohtaiset tapaamiset tuottavat parasta tulosta.

Kun luottamus syntyy ja kasvaa, asiakassuhde muotoutuu kumppanuudeksi ja protokollakin kevenee. Vakiintuneissa asiakassuhteissa tilaukset tehdään ilman tarjouspyyntöjen ja tarjousten postittelua.

– Esimerkiksi Skanska Asfaltin Kuopion-koneaseman porukan kanssa yhteistyö toimii äärettömän hyvin, Hannu suitsuttaa.

Mikon työpäiviin kuuluu työnsuunnittelua sekä tuotannonjärjestelyä ja -ohjausta. On uusien murskauslaitosten paikkojen arviointia maastossa ja tuotannon valvontaa, on tapahtumia, tapaamisia ja koulutuksia.

Myyntityö on iso osa työsarkaa, ja siinä Mikon tähtäin on yhä laajemmissa kokonaisuuksissa. Hannun tiimissä hän kokee olevansa mestarin opissa.

– Taisin vastavalmistuneena ajatella, että insinööri ei voi olla myyjä. Mutta nopeasti hoksasin, että asiakkaan ongelmien ratkaisuistahan tässä on kyse. Kun me suunnittelemme asiakkaalle täsmällisen ja toimivan ratkaisun, asiakas haluaa myös ostaa sen, Mikko Soininen toteaa.

Kiviainesralli pyörähtää aina käyntiin huhtikuussa.

Parivaljakko toteaa, että vaikka bisnesvuodet eivät alalla ole veljeksiä, on yksi ilmiö, joka toistuu samanlaisena joka kevät: huhtikuussa pyörähtää käyntiin kiivas kiviainesralli. Miesten visiossa tällaista piikkiä ei ole, vaan tulevaisuudessa siirrytään ympärivuotisesti rullaavaan toimituskäytäntöön.

– Kun se kesä tulee ihan joka vuosi ja se on aina tietyn mittainen ja oikeastaan myös pitenevä, niin tarjouspyyntöjä ja tilauksia kannattaa laittaa meille tulemaan pitkin vuotta heti, kun hankkeista tehdään päätöksiä. Sillä tavoin sekä tuotanto että toimitukset saadaan prikulleen asiakkaan toivomaan aikaan ja paikkaan, ja koko toimitusketju rullaa kuin rasvattu! Hannu ja Mikko lupaavat.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.