Ladataan...

Tositoimissa pinnan alla Lempäälän kanavassa

Infra nyt  · Julkaistu 17.08.2018

Destia tositoimijat työskentelevät Lempäälän kanavan peruskorjauksen parissa nyt jo toista kesää. Viime kesänä aloitettu urakka pitää sisällään muun muassa kanavan betoniseinien korjaamista ja muun kanava ympäristön betonirakenteiden korjausta ja kaiteiden uusintaa.

– Parhaillaan meitä työllistävät tukimuurien vesipiikkaukset, raudoitusverkkojen asennukset ja muottien asennukset sekä valu. Vedeltä käsin tehtävät työt aiheuttavat jonkin verran muutoksia myös kanavan käyttöön, koska työssä on huomioitava sukeltajien työturvallisuus. Tästä syystä liikennettä kanavassa on rajoitettu vain tiettyihin aikoihin, jotta työntekijät saavat työrauhan sujuvamman liikenteen varmistamiseksi taas tuleville vuosikymmenille, kommentoi hankkeen työmaapäällikkö Jouko Ahonen Destiasta.

Urakassa joudutaan tekemään erikoisjärjestelyjä työvaiheiden toteuttamiseksi. Kanavan tukimuurit ovat kuusi metriä korkeita, korjattava alue on tukimuurin yläpinnasta 2,5 metriä alaspäin ja tästä 1-1,5 metriä sijaitsee pinnan alla. Tästä syystä urakka vaatii erityistä ammattitaitoa, vedenalaista työskentelyä ja betonointia. Vedenalainen työskentely vaatii erikoisaamista ja tarkkaa suunnittelua: on pohdittava kaikki työvaiheet tarkkaan läpi, ennen kuin pinnan alle edes lähdetään.

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.