Infra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia paransi pohjoisen valtaväylää nelostietä > Destia toimi urakoitsijana Kello-Räinänperän osuuden ja Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan leventämisen sekä Oulun kohdan projekteissa.
Lue lisääInfra nyt
Destia rakentaa Kalasatamasta Pasilaan -allianssihankkeessa kestävää kaupunkia > Seuraavan neljän vuoden aikana Destia tekee oman osansa Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen projektiallianssissa Sörkan spora.
Lue lisääDestia.fi
Pysy kuulolla > Tilaa Destian tiedotteet sähköpostiisi ja seuraa meitä myös somessa!
Lue lisääDestia.fi
Osaksi voittavaa joukkuetta > Destiassa töitä tehdään rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen.
Lue lisääInfra nyt
Maanteiden turvamiehet > Destian liikenteenohjauspalvelujen avulla taataan työmaiden työnaikaisen liikenteen sujuvuus ja turvallisuus.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kaikkien koutsi > "Olo on kotoisa Destiassa", sanoo Erikoisrakentamisen tulosyksikön johtaja Annina Peisa.
Lue lisääInfra nyt
Työtapaturmat nollaan > Rakennusteollisuus pyrkii nollaamaan työtapaturmat vuoteen 2020 mennessä. Infra-ala kantaa kortensa kekoon nykyteknologian avulla.
Lue lisääToimiva Suomi
Turvallinen tarha > Ähtäri Zoon Pandatalon ulkotarha rakennettiin turvalliseksi ruiskubetonilla.
Lue lisääTöissä Destiassa
Hyviä syöttöjä! > Automaatio-operaattori Janne Heikkinen kiittää serkkuaan, automaatio-operaattori Antti Heikkistä.
Lue lisääToimiva Suomi
Hulevedet hallintaan > Destian suunnitelmien avulla on pystytty ratkaisemaan hulevesien aiheuttamia ongelmia.
Lue lisääInfra nyt
Yhteistyökiertue puhdisti ilmaa > INFRA ry:n ja Destian järjestämä pienten ja suurten rakennusyritysten kiertue onnistui mainiosti.
Lue lisääTöissä Destiassa
Pekka Nissinen: ”Meillä on mahdollisuus näyttää kykynsä ja taitonsa ikään katsomatta” > Pekka Nissinen työskentelee Destiassa työpäällikkönä.
Lue lisääInfra nyt
Digitaalinen luovutusaineisto tuo lisäarvoa asiakkaalle > Rauman Luostarinkylän eritasoliittymän digitaalisen luovutusaineiston koko on 2,93 gigatavua.
Lue lisääToimiva Suomi
Savon rata kuntoon > KP6 eli Savon rata on uusi aluevaltaus Destialle, joka vastaa Itä-Suomen rataverkon kunnossa-pitoalueen hoidosta.
Lue lisääNäkökulmia
Millintarkalla asenteella > Raideliiketoiminnan johtaja Mikko Mäkelä kertoo Destian rataosaamisesta.
Lue lisääTöissä Destiassa
Sesonki ympäri vuoden > ”Tarjouspyyntöjä ja tilauksia kannattaa laittaa meille pitkin vuotta", kehottaa työpari Vainikainen ja Soininen Itä-Suomesta.
Lue lisääTöissä Destiassa
Heikki Väisänen: "Olen saanut koko ajan oppia uutta" > Heikki Väisänen työskentelee Destian rataliikennetoiminnassa kalustovastaavana ja työnjohtajana.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tekijän tarina - Tuomas Räinä > Työmaainsinööri Tuomas Räinä johti Destian uuden ERP-järjestelmän uudistuksen.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tekijän tarina - Aki Loikkanen > Projektin työmaapäällikkö Aki Loikkasella on kokonaisuuksien hallinta hanskassa.
Lue lisääTöissä Destiassa
Kilpailuhenkinen joukkuepelaaja > Heli Rissasella on kaksi elämää: toinen Destian tietohallinnossa ja toinen jääkiekon tilastovastaavana.
Lue lisääToimiva Suomi
Radan talvikunnossapito tehostui patentilla > Koneenkuljettaja Risto Lipponen ei ole aivan tavallinen koneenkuljettaja.
Lue lisääTöissä Destiassa
Tekijän tarina - Anni Rajala > Destian tositoimijat ovat infran ammattilaisia. Anni Rajala työskentelee työnjohtajana Vantaan alueurakassa.
Lue lisääToimiva Suomi
Toimivamman maailman suunnittelija > ”Suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito. Destiassa me osaamme ne kaikki. Se on meidän kilpailuetu."
Lue lisääInfra nyt
Työtä leikin vuoksi > Destia rakensi Turkuun leikkipaikan, jossa on panostettu erityisesti esteettömyyteen.
Lue lisää
Työtä leikin vuoksi
Infra nyt · Julkaistu 01.12.2017
Destia rakensi Turun ensimmäisen esteettömän leikkipaikan. Se on tarkoitettu kaikille lapsille, ja suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon näkö- ja liikuntavammaiset lapset.
Turun Uittamon kaupunginosaan, Naulatehtaanpuistoon, hienolle paikalle meren rannalle, on noussut aivan uudenlainen leikkipaikka.
- Moniin leikkivälineisiin pääsee pyörätuolin avulla. Leikkipaikan maasto on rakennettu tasaiseksi ja se on pinnoitettu pehmeillä turvamateriaaleilla, Turun kaupungin kiinteistölaitoksen vastaava rakennuttaja Kaija Vento kuvailee.
"Esteettömyyteen kuuluu myös esimerkiksi se, että alueella on hyvät parkkipaikat."
Leikkipaikan monet erilaiset pintamateriaalit, interaktiiviset leikkivälineet, vahvat värikontrastit sekä valaistuksen hyväksikäyttö tarjoavat elämyksiä kaikille, mutta erityisesti näkövammaisille lapsille.
- Esteettömyyteen kuuluu myös esimerkiksi se, että alueella on hyvät parkkipaikat, Vento huomauttaa.
Hän kertoo, että esteettömän leikkipaikan suunnitteluun ovat osallistuneet esimerkiksi Näkövammaliiton ja Kynnys Ry:n edustaja sekä Turun kaupungin esteettömyysasiamies.
- Uuteen leikkipaikkaan on tulossa muun muassa varhaiskasvatuksen ohjattua puistotoimintaa. Sinne siirtyy myös osa viereisen Susiniityn päiväkodin päivittäisestä ulkoilusta. Päiväkodissa on monivammaisten erityisryhmä.
Esteettömän leikkipaikan rakentaminen alkoi elokuussa 2017.
Destian työnjohtaja Jaakko Iisakkala kertoo, että ensiksi alueelta purettiin paikalla aikaisemmin ollut pieni ja vaatimaton leikkipuisto. Kun myös maaston ylikasvaneet pensaat saatiin poistettua, niin maaston tasoitus-, salaojitus- ja viemäröintityöt voitiin aloittaa.
- Pengerrystöitä vaadittiin paljon; siinä kohtaa jouduimme hieman muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia. Meren puolelta pintaa nostettiin reippaasti, jotta kentästä tulisi riittävän tasainen.
Seuraavaksi puistoon asennettiin leikkivälineet. Tämän jälkeen kentälle levitettiin ja jyrättiin kivituhkakerros. Sen päälle valettiin kentän pohjoisosaan kuminen turva-alusta. Etelän puolelle asennettiin hiekkatekonurmi; sinne isompien leikkivälineiden alle tuli vielä joustolaatat.
- Kumisen turva-alustan teko oli näistä ehdottomasti työläin vaihe, sillä se tehtiin käsin: alihankkijallamme oli siinä apuna esimerkiksi betonimyllyä muistuttava laite ja perinteiset kottikärryt, Iisakkala kertoo.
Kaija Vennon mukaan rakennustyöt sujuivat hyvin:
- Vaikka jouduimme esimerkiksi korkeuserojen takia hieman muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia, niin Destialta löytyi joustavuutta ja ongelmanratkaisukykyjä, hän huomauttaa.
Haastatteluhetkellä marraskuussa 2017 puisto on viimeistelyä vaille valmis. Kuusivuotias Ellen on saanut kutsun tulla tutustumaan puistoon sen ensimmäisenä lapsikäyttäjänä, jo ennen puiston virallista käyttöönottoa. Mukana ovat myös äiti Anu Gröhn ja pikkuveli Anton, 5. CP-vammainen Ellen ei pysty liikkumaan omatoimisesti eikä puhumaan.
Ellen hymyilee onnellisena, kun hän pääsee yhdessä pikkuveljensä kanssa hämähäkkikeinuun. Hymy levenee entisestään, kun pyörätuoli mahtuu karuselliin ja alkaa hurja kieppuminen.
Tyttö käy myös esimerkiksi hiekkalaatikolla, jossa on oma leikkitaso pyörätuolissa istuville. Kun äiti kysyy symbolikuvien avulla, mikä leikkipaikan välineistä oli kivoin, niin vastaus tulee nopeasti.
- Kaikki oli kivoja, mutta hiekkalaatikko oli kivoin, Anu Gröhn tulkkaa.
Pikkuveli Antonin suosikki oli ”sopivan pelottava” virtahepo, jonka sisälle pääsee ryömimään. Poika tuntui viihtyvän varsin hyvin myös esimerkiksi merirosvolaivassa.
Kun äiti kysyy, tullaanko puistoon uudelleen, niin lasten yhteinen vastaus on: tietenkin! Kesällä päätetään tehdä sellainenkin retki, jossa käydään sekä puistossa että Uittamon rannalla uimassa.
Katso video: Ellen ja Anton kävivät kokeilemassa uuden leikkipuiston.
Kuvassa työnjohtaja Jaakko Iisakkala Destiasta kokeilee leikkivälineiden toimivuutta.