Ladataan...

Yhteistyön kautta Suomeen töihin

Töissä Destiassa  · Julkaistu 26.11.2018

Vuonna 1993 Allar Kauge valmistui Tallinnan yliopistosta Suomen diplomi-insinööriä vastaavalla tutkinnolla. Hän lähti opintojen jälkeen töihin Viron tielaitoksen keskuslaboratorioon, jossa tutki erilaisia tienrakennusmateriaaleja ja niiden kestävyyttä. 1990-luvun puolivälissä alkoi myös yhteistyö Suomen tielaitoksen kanssa, kun Finnroad oli Virossa valvomassa maailmanpankin rahoituksella tehtyjä väylien kunnostustöitä.

– Teimme yhteistyötä ja opintomatkoja puolin ja toisin, Destian laaupäällikkö Allar Kauge kertoo.

Kauge on virolainen, mutta hän puhuu hyvää suomea. Virossa näkyneen Suomen television sekä vuodesta 1995 jatkuneen yhteistyön kautta Kaugen kielitaito on koko ajan kasvanut.

– Olen saanut aina apua, kun olen tarvinnut. Lisäksi Destiassa on hyvä lomakepankki, jota voi käyttää hyödyksi. Työkavereiden kanssa käymme papereita yhdessä läpi ja saan muilta oikolukuapua. Projekteilla, jolla olen työskennellyt, ovat työkielinä olleet suomi, englanti sekä venäjä, Kauge kertoo.

Kauge teki Virossa ollessaan yhteistyötä suomalaisten kanssa yli 10 vuotta ja senkin jälkeen yhteistyö jatkui EU-rahoitteisissa hankkeissa. Yhteistyö Finnroadin kanssa jatkui myös 2005–2007 Kazakstanissa sekä 2009 Georgiassa.

– Georgiassa työskentelin muun muassa Välikankaan Matin kanssa, ja silloin Matti kehui, että Destia on hyvä työpaikka ja huikkasi että ehkä tulevaisuudessa näemme vielä, Kauge kertoo.

Vuoden 2015 juhannuksen tienoilla projektijohtaja Matti Välikangas soitti Kaugelle, että nyt on tulossa kiva projekti, oletko valmis siirtymään Destiaan? Työsopimus allekirjoitettiin vuoden 2016 helmikuun viimeisenä päivänä.

– Olin työskennellyt Virossa sekä tilaajan että valvojan puolella. Destiassa minulle aukesi mahdollisuus olla töissä myös urakoitsijan puolella. Halusin oppia, miten Suomessa hoidetaan laatu- ja rakennuspuoli. Luotin Mattiin, koska tiesin hänet hyväksi esimieheksi, jonka kanssa työt varmasti sujuvat, Kauge kertoi.

Kauge on työskennellyt Suomessa kahdessa hankkeessa laatupäällikkönä: kolme vuotta Hanhikiven työmaalla ja tämän vuoden alusta lähtien myös vt 4 Äänekosken pohjoinen ja Kuorejoki -hankkeella. Laatupäällikkönä hän tekee todella paljon paperitöitä, valvoo laatua, hoitaa mittauksia ja palavereita sekä auditointeja Destian puolelta.

Kaugella on väliaikainen asunto Kalajoella. Kesällä hän käy kotona Virossa perheensä luona parin viikon välein ja talvella 3–4 viikon välein.

– Työnantajan kanssa olemme sopineet, että paperitöitä voin tehdä etänä. Esimiehet ovat olleet todella ymmärtäväisiä: kunhan työt on tehty, niin pystyn hyvin järjestelemään myös omaa ohjelmaani, Kauge kiittelee.

– Minut on aina otettu hyvin porukkaan mukaan eikä minua ole ikinä syrjitty. Yhteistyötä on helppo tehdä, kun työskentelee ammattitaitoisten ihmisten kanssa, Kauge kehuu.

#eisyrji

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.